Muke u raju: Real Madridu se oduzimaju titule?
Markus Sloter, Foto: DANI POZO / AFP / Profimedia

španija

Muke u raju: Real Madridu se oduzimaju titule?

Španski velikan u ogromnom problemu

Objavljeno:

Košarkaši klub Real Madrid našao se u velikim problemima nakon što je španski sud izdao nalog za hapšenje bivšeg člana tog kluba Markusa Slotera, prenosi "Marka".

Problem je navodni lažni pasoš Ekvatorijanle Gvineje sa kojim je Sloter igrao u Španiji, koja igrače iz te države računa kao domaće kako je reč o bivšoj koloniji te zemlje, a i prema odredbama Sporazuma iz Kotonua prema kom se 78 država u Africi, Karibima i Pacifiku smatra teritorijom Evropske unije.

Markus Sloter na klupi Real Madrida
Markus Sloter na klupi Real Madridafoto: AP/Daniel Ochoa De Olza

Sloter je sa tim dokumentima igrao u sezoni 2014/15 kada je Real osvojio "tripletu", ali su sporne samo titule prvaka Španije i Kupa kralja, kako u Evroligi nema ograničenja po broju igrača van EU.

U tamošnjem šampionatu ima, i to dva, koja su zauzimali Fakundo Kampaco i Gustavo Ajon.

Skoro deceniju kasnije, utvrđeno je kako je Ekvatorijalna Gvineja izdala još jedan pasoš tadašnjem košarkašu Fuenlabrade Endiju Panku. Brojevi njihovih pasoša se u potpunosti poklapaju.

Tri su moguća ishoda ukoliko se utvrdi krivica. Realu bi mogla da se oduzmu oba trofeja, druga podrazumeva to isto uz njihovo dodeljivanje poraženom u Kupu i drugoplasiranom u ligi (Barselona u oba slučaja), kao i upisivanja poraza Realu u svakoj utakmici te sezone u kojoj je Sloter nastupao.

Bonus video:

00:10

Redovi za ulazak na utakmicu Crvena Zvezda- Real, 2 sata pre utakmice

(Espreso/B92/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.